Путин хуйло 03/05/2024 (Tue) 13:15 Id: 4e5e93 No.446200 del
>>446197
Крім того, за словами професора Харука, виявились і інші недоліки. Процитуємо мовою оригіналу: «Малое водоизмещение обусловило недостаточную мореходность и сложности с размещением модульного оружия при слабости штатного вооружения, особенно в части противовоздушной обороны, а инновационные обводы оказались настолько неудачными, что по скоростным качествам корабли уступают даже бронепалубному крейсеру „Боярин“ времён Порт-Артура». В підсумку, ваєнна-марской флот відмовився від запланованого будівництва другої серії з шести кораблів проєкту 22160.

Безпосередньо про сьогоднішню операцію по ліквідації патрульного корабля «Сєрґєй Котов» репортеру АрміяInform розповів речник Військово-морських сил ЗСУ капітана 3 рангу Дмитро Плетенчук.

— Кожна подібна операція є унікальною, тому що ворог постійно шукає способи протидії. Головна його унікальність полягала в тому, що «Сєрґєй Котов» мав бути більш прогресивним проєктом, в якому вони вже намагалися застосовувати систему модульного озброєння, як на кораблях країн НАТО. Тобто теоретично системи мали бути не докорінно інтегровані в корабель, а мали можливість заміни модулів. Але це в теорії, — зазначив офіцер.

— Чому періодично кораблі цього класу намагалися оглядачі записати до носіїв крилатих ракет?

— Тому що росіяни постійно розповсюджували таку інформацію, що нібито його можна переозброїти. Але далі планів це модульне озброєння, яке не «має аналогов в мірє», звісно, не пішло. Загалом таких патрульних кораблів у складі Чорноморського флоту було чотири. Два з них зараз фактично виведені зі строю.

«Сєрґєй Котов», який нині було потоплено, ліквідований не з першої спроби. Йому вже були нанесені йому пошкодження раніше, він вже ремонтувався після минулих атак, але сьогоднішня стала для нього вже фатальною.

Другою подібною одиницею, яка отримала пошкодження раніше, був «Павєл Дєржавін». Кілька місяців тому біля берегів Криму він отримав два пошкодження за дві доби і був вимушений покинути цю акваторію та пішов в Новоросійська. Отримав він пошкодження внаслідок дистанційного мінування Військово-морськими Силами ЗСУ акваторії безпосередньо біля Криму.

Тому в строю у рф на Чорному морі залишається ще дві таких одиниці. І «Сєрґєй Котов» дійсно був найновішим серед своїх «однокласників» і став у стрій лише 22-го року.

Message too long. Click here to view full text.