Anonymous 03/14/2023 (Tue) 16:33 No.5815 del
(556.29 KB 1164x714 Memories.png)
(1.22 MB 1282x1800 Soft Skin.png)
(577.99 KB 1278x837 Too much skin.png)
(3.76 MB 2176x3056 Vueko&Pakkoyan.png)
(4.46 MB 2251x3829 Pakkoyan remembers.png)
>>5738
Sok spoilerezett szöveget fogok használni, hogy aki még nem látta, vagy látta, de esetleg nem akarja tudni a mangát, az eldönthesse, hogy elolvassa-e.
Nem a meztelenséget hiányolom. Igazából a mangában sem volt sokkal több. Tudom, van az az általános ítélet, hogy pedo(közeli) kontent miegymás, de szerintem nem volt ott sem túltolva. Vagy maradjunk annyiban, hogy talán még a határon mozog. A különbség az anime és a manga között annyi, hogy a mangában vannak fedetlen mellek, mellbimbók. Ezen túl nem ment Tsukushi, intim testrészek - ha a mellet nem számítjuk annak - nem látszanak ott sem. Serdülő kamaszok érdeklődése egymás iránt, nem volt bevonva felnőtt az ilyen jelenetekbe. Még mielőtt valaki azt mondaná, hogy Habolg megskubizta Reget. Igen, de nem szexuális indíttatásból, hanem arra volt kíváncsi, mennyire hasonlít emberre, mennyire van lemodellezve Reg. A mezítelenül fellógatás sem szexuális tartalmú, ez egy fenytési módszer, leginkább a megalázást, kiszolgáltatottságot hivatott reprezentálni. Na jó, itt a mangában volt egy ehhez kapcsolódó jelenet, de az is csak gyerekek/serdülők közt. (első kép)
1. évad, 2. évad, az évadokat összekötő film sorrendben fogok menni, mert eszerint van eltérő mennyiségű változtatás. Szóval megcseréltem az utóbbi kettőt.

Az első évadban nem volt igazán nagy különbség sehol sem, így azt hamar lerendezzük. Az egyetlen nagy különbség, hogy a mangában nem küldenek fel ballont mielőtt lemennek az ötödik szintre. Kisebb különbség, hogy a fentebb említett leskelődős párbeszéd után Riko egy kicsit nehezményezte még, hogy Nat mindenfelé követi a barlangászkodásuk után. De aztán arra jut magában, hogy büntetésből, amiért megleste őt, majd Nattal cipelteti vissza amiket gyűjt. Az animében ez annyit módosult, hogy a kimaradt jelenet miatt Nat azt válaszolja azért jön utána, mert azon a felette lévő területen van dolga, Riko erre meg rávágja,h ogy rendben, akkor majd segítesz hozni visszafele az ereklyéket.

A második évadban sincs sok eltérés, de egy rendezői döntéssel teljesen más aspektusba helyezik a sztorit. Ugyanaz a történet, másként elmesélve, így másként is hat. Hogy mire gondolok? Nos az animében a Ganja osztaggal kezdünk, megismerjük a szereplőket, kilépnek a felvonóból és átváltunk Rikoékra. Aztán csak később meséli el Vueko a történetet. Tehát az animében amikor Riko találkozik Wazukyannal a kantinban, vagy Majikaja megemlíti Belafot, akkor tudjuk, hogy kik ők. Ezáltal megfogalmazódik bennünk a kérdés, hogy rendben, de miért néz ki akkor úgy? Ez csak egy álruha, hogy elvegyüljön a narehaték közt? Hogyhogy élnek még? mi történt velük? stb. Ezzel szemben a mangában Ido Front elhagyása után maradunk Rikoékkal. És Vueko visszaemlékezéséig nem tudjuk, hogy a már megismert szereplők jóval régebb óta laknak itt. Tehát a mangabeli "Nahát, kik ezek a fura narehaték? Mi ez a falu? -> Na most már tudjuk kik ők, már ismerjük a történetüket" történetvezetés az animében átalakul: "Nahát, kik ezek a fura narehaték? Mi ez a falu? -> Ja, hogy ők azok? De hogyan lehet, hogy még itt vannak, ennyire másként telik az idő? Mi lett velük, hogy így átváltoztak? -> Na most már tudjuk, már ismerjük a történetüket" Nekem személy szerint az animés megoldás itt jobban tetszett, mert az egész évadot/történetívet egy keretbe foglalja.
További nem túl nagy különbség (második és harmadik kép) van Vueko viselkedésében illetve a közte és Pakkoyan közt fennálló kapcsolatban (negyedik kép, középső sor jobb széle + ötödik shoppolt kép). Az animében is közel álltak egymáshoz, gyakran voltak együtt, integetett amikor Vueko felfedezőútra ment. Esetleg lehetett sejteni, hogy több is lehet köztük, de a mangában ez egyértelmű. Ez egy hangyányit más megvilágításba helyezi a Vuekóért hozott áldozatát a végén.


Hosszú lett, folytatás következik a karakterlimit miatt.