Anonymous 03/14/2023 (Tue) 16:34 No.5816 del
(3.95 MB 2350x1650 UH_Flowerfield.png)
(3.58 MB 2350x1650 White Whistles.png)
(3.66 MB 2350x1650 Habolg_Bondrewd.png)
(8.19 MB 2594x3640 FUH.png)
>>5738
>>5815
És akkor a folytatásban térjünk rá a két évadot összekötő filmre. Ez esett a legtöbb vágás áldozatává. Gyaníthatóan azért, mert a történetív egy önálló évadhoz túl rövid, de egy mozifilmhez már túl hosszú lett volna. A történet lényege így is megmaradt, a kihagyott jelenetek számottevően nem befolyásolják a végeredményt. De ezek tudatában talán más megvilágításba kerül egy-egy esemény.
Már rögtön a kezdésnél, az Eternal Fortunes mezőn van egy változtatás (első kép). Az animéhez képest mezei barlangászok helyett több Ubra Hands volt jelen. 3 már meghalt, köztük az aki a Blaze Reapet kihalászta Orb-chan tavából. Egy Peijin nevű tag sem ért vissza időben, ezért Gyarike mivel nem várhat tovább rájuk gyújtja a mezőt. A mangában tehát nem csupán átlagos névtelen barlangászok voltak a szinten.
További változtatás (második kép), Nanachi elgondolkodott azon, hogy esetleg a többi fehér sípos segíthetne a továbbhaladásban, de Bondrewd hamar leszámolt evvel az illúzióval
A következő kimaradt jelenet (harmadik kép), hogy Habolg kicsit bővebben beszél Bondrewd természetéről.
Amikor Riko elmélkedett, hogy milyen relikviát használhatott Bondrewd az egy kicsit bővebben jelent meg a mangában.
A következő kép kicsit összetettebb lesz. A sikertelen Umbra Hands szálat teljesen kivágták. Itt kiderül, hogy Prushka valamennyivel többet tudott egyéb kísérletekről, miért akart annyira segíteni a Papának, valószínűleg innen volt tudomása a Zoaholicról is. Tudott a cartridgeről is, de mivel szegény rettentően naiv, így nem látta a teljes képet. Ne felejtsük el azt sem tudta, hogy mit jelent az, hogy valami finom. Elhitte, amit a Papa mondott, hogy az csak egy különleges formájú lány. Abból is tudható, hogy nem látta át a dolgokat, hogy amikor nekiálltak beletenni a dobozba akkor nem, hogy mi következik. Nem azt mondta, hogy "Basszus most én kerültem sorra.", hanem meg volt rémülve. Ekkor állhattak össze a fejében a korábban látott dolgok.
Amint látható azért a filmben sem történt olyan egetverő változtatás, a kihagyott jelenetek nem borítják fel a történetvezetést, nem keletkezett általa plothole. Inkább csak érdekességképpen mutattam meg. Illetve ezek tudatában bővebb rálátást kaptunk Bondrewd tevékenységére.

És akkor a végén még csak annyit, hogy ezen kívül is voltak kimaradt jelenetek. Voltak mini fejezetek egy-egy karakterről, amit bajosan lehetett volna az évadokba beilleszteni. Az első évadnál még megtették, például a Kiyzui megbetegedett résszel. Ehhez hasonlókat kell elképzelni a felszíni karakterekről.
Továbbá volt kettő olyan karakter, egy ikerpár, akik teljesen kimaradtak. Nem is nagyon lehetett volna őket betenni a második évadba, mert akkor megtörte volna annak a kerek történetvezetését. Az elsőbe még belefért az ilyen rövidkitekintés, mert ott annyira nem kapcsolódtak még szervezen egymáshoz a részek, befért közéjük a megszakítás. Tehát hacsak nem lesz valami összefoglaló mini OVA a következő évad előtt, akkor a kizárólag az animét követő nézők számára nem lesz easter egg az imént említett két szereplő felbukkanása a későbbiekben.

Ráadásként a legvégére hagytam egy bónuszt. Tudom, hogy tervezték betenni a filmbe, de nem lett volna megfelelő lezárás, nem is oda illik, ezért inkább kimaradt. Szóval ez elég erős spoiler, úgyhogy csak tényleg akkor olvasátok el, ha nem bánjátok. FIGYELEM!!! SPOLIERVESZÉLY!!! Az egyik ilyen mini fejezet arról szól, hogy Jiruo (Leader) nem sokkal Rikoék indulása után meglátogatja Ozent és beszélgetnek egy kicsit Regről. Ozen azt mondta, hogy az a "mechanikus baba" Lyzára emlékezteti a beszédstílusa és viselkedése miatt, és Leader azt válaszolta, sejti, hogy Reg az emlékei elvesztése előtt valamennyi ideig Lyzával volt.