Anonymous 03/26/2023 (Sun) 14:44 No.5876 del
(50.32 KB 552x376 nomoreimplants.jpg)
>>5875
>túl színes és fényes, kiégeti a retinám
Nekem kifejezetten tetszett, hogy nem a műfajra jellemző szokásos nyomasztó, fakó és sötét de neonba burkolt képi világra törekedtek.
>rengeteg a nagytotál, közeli "felvétel", és a gyors akció miatt nehéz kivenni, hogy mi történik
Ezt viszont én is kicsit nehezményeztem. Annyira próbálták túlzsúfolni akcióval, hogy alig maradt idő a szereplők belső drámájára, ami engem jobban érdekelt volna. Sajnos ezt a részét kb. tényleg kimerítették avval hogy "itt egy nagytotál a főhős arcáról, nézd mennyire traumatizálva van". Az akcióval se lenne problémám, de nem nyűgözött le, mert nem voltak jól koreogragált jelenetek, inkább csak villogtak a lövések és a cgi effektek annyi jumpcuttal amit emberi agy nem tud feldolgozni. Pörgősnek tűnik, de valójában nem sok minden történik, ráadásul ellehetetleníti, hogy akármilyen feszültséget vagy izgalmat keltsenek, pár epizód mélyen már tudja a néző, hogy minden 3-4 mondatos dialógus után jön egy jelenet ahol kiszórnak 2000 skulót és valaki vérbefagyva elhasal.
A másik dolog ami kicsit zavart, hogy ez egy jól kitalált és felépített világ, de nem nagyon kezdtek vele semmit. Az utcákat uraló bandák csak felszínesen jelentek meg, az érdekesebb helyszíneken is csak átfutott a történet, és az implantokból, ami elvileg központi témája a sztorinak, semmi egzotikusabbat nem mutattak. Szerintem ha kaptak volna 3 évadot, ez egy sokkal katartikusabb sztori lehetett volna, így viszont kicsit kapkodósra sikerült, nem üt akkorát a cselekmény.
Ettől függetlenül tetszett, viszont azt hittem ez olyan mese lesz, amit később is szivesen előhúzok majd, meg hetekig lehet majd analizálni. Sajnos nem azt kaptam amire számítottam.