Anonymous 06/18/2023 (Sun) 13:27 No.6078 del
>>6075
>Yokko legalább megpróbálta helyrehozni a hibáját
Ha valaki kidobná az antik '67-es Gibson Flying V-met ami elkísért a karrierem alatt, és venne helyette egy '92-es Greco Mini-FV gyakorlógitárt, kivetném magam az ablakon. Ott nem lett semmi helyrehozva, csak sót öntött a sebbe, viszont abban a szituációban abszolút megérdemelt volt, mert Ouji pedig elfelejtette a 9. évfordulójukat, de annak ellenére hogy mekkorát köptek egymásra, este Ouji ott pengetett azon a 6 húros vágódeszkán, amit Yokko vett neki, miközben Yokko a vállára hajtotta a fejét. Szerintem pont az volt a szépsége ennek a sorozatnak, hogy a folyamatos konfliktusaik ellenére mindent túlélt a kapcsolatuk.
> Ouji-nak az egész mese alatt egyszer se sikerült figyelembe vennie, hogy hogyan érezheti magát szerencsétlen felesége
Második epizód közepe, amikor Yokko kizárja éjszakára, őszintén bocsánatot kért, elintézte a bevásárlást, mondta neki, hogy nyugodtan feküdjön vissza aludni, közben főzőtt reggelit, Yokko mondta hogy evvel még nem oldott meg semmit, és hogy a szabadnapján vigye el modelotthonokat nézegetni, amibe Ouji azonnal belement, annak ellenére, hogy - mint később a helyszínen kiderült - teljesen taszítja az ilyesmi. Ouji teljesen őszintén ment bele, egészen addig ameddig nem jött a telefon Layla-tól, hogy most azonnal jönnie kell játszani, ők majd elterelik a felesége figyelmét.
>még a "szenvedélyes éjszakába" is csak azért ment bele, hogy inspirációt kapjon a gitározáshoz
>Ouji-t számtalanszor figyelmeztették, hogy húzza ki a fejét a felhők közül, de végig ott tartotta, és nem lett ebből semmi hátránya
Ez a két rész összefügg kicsit. Először is, amikor Ouji rájött, hogy nem azért kellett a zenéje, mert élvezik, hanem azért, hogy használják, összezúzta a gitárját és otthagyta őket a picsába. Utána úgy dolgozott mint egy robot, amikor a kollégái megkérdezték, hogy fog-e nekik gitározni, azt mondta hogy már túl öreg az ilyesmihez, elég a mókából, ideje dolgozni. Mikor a főnöke a teljesítménye miatt elhívta partizni munka után, nemet mondott rá, mert megigérte a kisfiának hogy korán hazamegy, még új játékot is vett neki, meg kivitte arra a "power rangers" találkozóra. Mikor belefutott a hangszerboltos haverjába, aki felajánlott neki egy jegyet a példaképe, Michael Schrenker koncertjére, nem fogadta el, mondván hogy aznap üzleti útra kell mennie a munkája miatt, mikor a haverja megkérdezte hogy mi történt vele, azt mondta hogy csak annyi hogy inkább egy biztos jövőt választ az álmodozás helyet. Ekkor környékezte meg Hamiru, aki eljátszotta, hogy őt nem érdekli a projekt, csak szeretné ha Ouji újra gitározna, még kicsit rá is mászott, amivel jól megetette az egóját, és visszaédesgette a színpadra. Ekkor találta be megint Layla, félrehívta, és megmondta neki, hogy Hamiru csak eljátssza ezt az egészet, hogy megint használhassák a zenéjét, és Ouji megmondta neki, hogy tudja, viszont avval hogy Layla figyelmeztette mi történik, beismerte, hogy Layla tényleg élvezi a zenéjét, törődik vele, és nem csak használni akarja. Ezen a ponton Oujit két 9/10-es hölgy orbitálja teljes erőből, az egója szárnyal, de ahelyett hogy leállna bármelyikükkel, hazamegy a családjához, és Yokkonak javasolja , hogy bújjanak össze. Ouji végig hűséges volt, és ezt Yokko is így látta, ameddig a szomszédasszonyok nem kezdték el telebeszélni a fejét, ezen felül Ouji kész lett volna végleg otthagyni a zenélést a családjáért.