Anonymous 06/21/2023 (Wed) 12:36 No.6097 del
(621.50 KB 985x611 Rikochan.png)
>>6096
Hát jó, akkor beadom a derekam. Kicsit hosszabb hozzászólás következik.
>>6092
Szerződés határideje a problémája. A 12-ik kötet Július 31-én jelenik meg. Előtte ki kellene jönnie még egy fejezetnek, hogy meglegyen a vállalt oldalszám. Tovább tetézi a problémát, hogy az oldal ahol publikál kizárólag 10-20-30 dátumokkal jelentet meg új fejezetet. Szóval július 10-ére vagy 20-ára (július 30 szerintem kizárt, egy nappal a kötet megjelenés előtt) végeznie kellene az új fejezettel. Esetleg mínusz pár nap, hogy a szerkesztő, korrektor átnézhesse. Igaz, ha jól tudom, ritkán volt már rá példa, hogy a megjelenés napján végzett és "ellenőrizetlenül" (idézőjelesen, mert munka során persze többször is konzultálnak) ment ki az oldalra a fejezet.
Hacsak nincs benne a fent említett "akkor is megcsinálom a rajongóimért még ha beledöglök is" költői túlzás, komolynak tűnik a problémája. Pár nappal ezelőtti információ:
>Tsukushi's voice during the stream sounds like he's exhausted and hopeless. Feels like he's moving by the force of duty, but internally, he has already lost all hope.
>I asked him about how many pages he still need to draw and he answered "more 40 pages".
>Now I feel his despair.
(Spoiler kép: Így néz ki egy ilyen stream amit rajzolás közben csinál. Nyugi, nem durva spoiler, Riko van rajta, szerintem semmit nem leplez le az anime utáni történésekből.)
A helyzet komolyságát az is jelzi, hogy tudomásom szerint ismét kapcsolatba lépett az "asszisztenseivel", barátaival, akik besegítenek neki a shading - árnyalás (?) - folyamatába. Tsukushi egyébként maga dolgozik, nincsenek neki olyan állandó asszisztensei, mint más mangakáknak.
Ezt a besegítést úgy kell érteni, hogy a paneleket továbbra is mindet maga rajzolja, a shading jelentős részét is, ha van részletgazdag dupla oldal, akkor azt is. Ez(ek) az ember(ek) akkor segít(enek) neki, ha gondja akad. Leginkább egy segédje szokott lenni, ezért a zárójelezés. De most állítólag többnek is szólt. Szóval evvel csak néhány nappal tudja csökkenteni a tennivalóját.
Sajnos nem tud felülkerekedni a rossz szokásán. Fél évig ellazáskodja, utána meg 4-5 hónap alatt kell végeznie 3-4 fejezettel plusz a Kötet Extrák, borító, esetleges mini fejezet (amiknek egyébként ハウアーユードコカ [ejtsd: Hauāyūdokoka] azaz How are you somewhere a hivatalos címe) egyes karakterekről, megfeszített tempóban.
Nem tesz jót az egészségének. De nem tanul belőle. A múltkor is sikerült, most is meglesz mentalitás uralkodik rajta.