/punasipuli/ - Punasipuli

Vaihtoehtoinen Suomi-keskustelu

Posting mode: Reply

Check to confirm you're not a robot
Email
Subject
Comment
Password
Drawing x size canvas
File(s)

Board Rules

Max file size: 350.00 MB

Max files: 5

Max message length: 4096

Manage Board | Moderate Thread

Return | Magrathea | Catalog | Bottom


Normijutut Suomiskenelle. Kaupat käydään marketeissa. Punasipulissa muut aiheet ja kuvat.

Expand All Images


(115.58 KB 795x1024 1.jpg)
(45.17 KB 920x613 2.webp)
Orwellilainen poliisivaltio etenee -lanka Anonymous 11/01/2023 (Wed) 13:36 [Preview] No. 651
Tällä kertaa vuorossa on pakottaa tori.fi:t, huuto.netit ja vastaavat alustat vasikoimaan kaupankäyti viranomaisille verotusta varten. Lain alullepanijana jälleen kukas muukaan kuin EU.

https://www.iltalehti.fi/talous/a/179b11f5-d6c3-40ee-a4bb-2d303bc03ffa

Myytkö netissä paljon tavaraa? Tätä kautta siitä menee pian tieto verottajalle – Katso tästä eurorajat
Uusi EU-direktiivi määrää yritykset ilmoittamaan verottajalle ne palvelut ja myynnit, jotka on välitetty yrityksen digitaalisen alustan kautta.

EU-direktiivi (DAC7) koskee tavaramyyntiä, kiinteän omaisuuden vuokrausta, liikennevälineen vuokrausta ja henkilökohtaista palvelua.

Direktiivi laajentaa jatkossa satojen yritysten tiedonantovelvollisuutta. Tiedot tältä vuodelta tulee ilmoittaa Verohallintoon jo ensi tammikuun loppuun mennessä.

Uuden lain mukaan niin sanotun alustaoperaattorin tulee ilmoittaa tiedot niistä yrityksistä ja yksityishenkilöistä, jotka ovat saaneet tuloja digitaalisen alustan kautta kalenterivuoden aikana tehdyistä myynneistä ja vuokrauksista.

Alustaoperaattorit ovat yrityksiä, jotka tarjoavat palvelujen tai tavaroiden myymiseen taikka kiinteän omaisuuden tai liikennevälineiden vuokraamiseen tarkoitetun alustan, kuten verkkosivuston, kertoo Verohallinnon ylitarkastaja Elina Väinölä.

Väinölän mukaan direktiivimuutos koskee arviolta joitain satoja yrityksiä Suomessa. Verohallinto neuvoo tarvittaessa yrityksiä selvittämään, koskeeko muutos niitä.

– Vaikka Verohallinto ei voi ratkaisua yrityksen puolesta tehdä eikä meillä ole tähän liittyen ennakkoratkaisumenettelyä, koska kyseessä on sivullisen tiedonantovelvollisuus, totta kai neuvomme yrityksiä niin paljon kuin mahdollista ratkaisun tekemisessä, Väinölä sanoo.
”Ei kovin helppo tulkintakysymys”

Verohallinnon sivuilla on syventävä vero-ohje, josta löytyy ratkaisukaavio avuksi yrityksille.

Verohallinto on myös pyrkinyt tunnistamaan yrityksiä, joita muutos koskee ja antanut niille infoa.

Tiedonantovelvollisuus koskee Väinölän mukaan alustoja, joissa operaattorilla on tiedossa, että myynti on tapahtunut alustan kautta sekä tieto osapuolten sopimasta myyntihinnasta.

– Tämä ei ole ollut kovin helppo tulkintakysymys meillekään, koska yrityksillä on hyvin paljon erilaisia toimintamalleja, Väinölä kertoo.

Esimerkiksi pelkät mainossivustot tai sivustot, jotka ohjaavat ostajan eteenpäin toiselle sivustolle kaupantekoon, eivät ole uuden lain tarkoittamia alustoja.

Suomen esimerkit

Väinölän mukaan EU-direktiivi koskee tavaramyyntiä, kiinteän omaisuuden vuokrausta, liikennevälineen vuokrausta ja henkilökohtaista palvelua. Kaksi viimeistä ovat Väinölän mukaan laajoja käsitteitä ja osin tulkinnanvaraisia.

– Henkilökohtaisen palvelun pitäisi perustua palvelun ostajan räätälöityyn pyyntöön, joten esimerkiksi bussilipun ostaminen tiettyyn aikaan kulkevalle bussireitille tai lipun ostaminen teatteriesitykseen eivät ole lain tarkoittamia henkilökohtaisia palveluita.

Suomessa alustaoperaattoreita voivat Väinölän mukaan olla esimerkiksi sivustot, joissa myyjät tarjoavat mökkejä vuokralle tai myyvät esimerkiksi koiranhoitopalveluita.

– On huomattu, että näitä tuloja jää paljon ilmoittamatta. Yritykselle ja varsinkin yksityishenkilölle voi olla haasteellista ymmärtää, kuuluuko tällaiset tulot ilmoittaa ja miten. Nyt yritetään varmistaa se, että kaikille myyjille ja operaattoriyrityksille on reilu pelikenttä toimia, Väinölä kertoo direktiivin taustoista.

Jos alustaoperaattori ilmoittaa tiedot myöhässä tai ei ollenkaan, seurauksena voi olla sivullisilmoittajan laiminlyöntimaksu. Pienin maksu on 100 euroa.
Voi vaatia yritykseltä uudistuksia

Kaikki alustalla toimivat myyjät ja niiden asuinvaltiot pitää jatkossa tunnistaa ja ilmoittaa vuosi-ilmoituksella Verohallinnolle.

– Verohallinnon tulee lähettää tiedot kansainvälisen tiedonvaihdon kautta muihin EU-valtioihin, jos suomalaisilla alustoilla on muissa EU-maissa asuvia myyjiä taikka jos kiinteää omaisuutta on tarjottu vuokralle muussa EU-maassa.

Jos yrityksellä ei ole käytössä vahvaa tunnistautumista, jolla my


Anonymous 11/01/2023 (Wed) 13:39 [Preview] No.652 del
>>651
Jos yrityksellä ei ole käytössä vahvaa tunnistautumista, jolla myyjät voitaisiin selvittää, yrityksen tulee Väinölän mukaan mahdollisesti muuttaa alustaa niin, että lainedellyttämät tiedot voidaan saada.

Jos tietojen kerääminen tältä vuodelta on yritykselle kohtuuttoman vaikeaa eikä ilmoitus ehdi verottajalle, laista löytyy siirtymäsäännös. Sen mukaan ennen vuotta 2023 rekisteröityneiden myyjien tiedot voi kerätä loppuun ensi vuoden aikana ja ilmoittaa vasta tammikuussa 2025.

– Siirtymäsäännös koskee vain niin sanottuja vanhoja myyjiä. Sen sijaan tiedot kaikista niistä myyjistä, jotka ovat tänä vuonna rekisteröityneet alustalle, täytyy kerätä tämän vuoden aikana, Väinölä painottaa.
Poikkeukset

Tiedonantovelvollisuus ei koske tilanteita, joissa alustaoperaattori myy alustallaan omia palveluitaan tai tavaroitaan. Se ei myöskään koske palveluita, joita tuottaa alustaoperaattoriyhtiön oma työntekijä.

Pienimuotoisesta tavaramyynnistä eli myyjästä, joka on saanut korkeintaan 2 000 euroa myyntihintaa ja jolla on ollut saman alustaoperaattorin kautta yhteensä alle 30 tavaramyyntiä kalenterivuoden aikana, ei tarvitse ilmoittaa tietoja. Väinölän mukaan molempien kriteerien pitää täyttyä.

Uusi direktiivi on luonnollisesti työllistänyt Verohallintoa.

– Ohjausta ja neuvontaa tarvitaan varmasti kasvavissa määrin.

DAC7-direktiivin vaikutuksista uutisoi aiemmin Uutissuomalainen.


Anonymous 11/02/2023 (Thu) 06:27 [Preview] No.658 del
>>652
Luulin oikeasti, että tuota voisi kiertää sillä, että ei kerätä tietoja, niin niitä ei voi myöskään luovuttaa. Mutta nyt ilmeisesti tavoitteena on saada em. tiedot joka tapauksessa.

Täähän on vähän sama kuin Online Safety Bill ja Chatcontrol. Ei koske salattuja palveluita. Mutta sitten kuitenkin mahdollisesti koskee jonkun kommervenkin kautta.

https://www.gov.uk/guidance/a-guide-to-the-online-safety-bill

On huomattavaa, että tuo laki meni läpi ja voi olennaisesti heikentää kaikenlaisten salattujen palveluiden toimintaa.


Anonymous 11/03/2023 (Fri) 11:08 [Preview] No.663 del
Voisiko kaupankäynti siirtyä ulkomailta tai Tor-verkosta pyöritettäville alustoille tai edes normojen somekanaville (hyi)? Onko toisaalta ostajille tai myyjille mitään kannustinta sellaiseen, ellei kyseessä ole esim. laittomien tai varastettujen tavaroiden kauppa? Voisiko veronkierrosta saatava taloudellinen hyöty kaupan osapuolille (enemmän nettoa myyjälle, edullisempi hinta ostajalle) olla siihen riittävä? Kuinka hyvin anonyymillä kaupankäyntialustalla voidaan vastustaa väärinkäytöksiä verrattuna virallisiin säänneltyihin alustoihin?



Top | Catalog | Post a reply | Magrathea | Return